Klar med ni festivaler for lokalt producerede kvalitetsfødevarer
Ægteparret bag en stribe danske fødevarefestivaler, Sisse Hansen og Jimi Kristensen, har programmet klar for 2017, og i lighed med med sidste år indeholder det ni festivaler:
Det er i begyndelsen af efterårsferien, hvilket ifølge Jimi Kristensen er med særdeles fuldt overlæg:
Listen over ægteparrets fødevarefestivaler i år ser således ud: 20.-21. maj: Hørbygaard Fødevarefestival, Holbæk 3.-4. juni: Filsø Fødevarefestival, Henne Strand 17.-18. juni: Lundsgaard Fødevarefestival, Kerteminde 8.-9. juli: Nr. Vosborg Fødevarefestival, Vemb 2.-3. september: Fødevarefestival Nicolai, Kolding 23.-24. september: Knivholt Fødevarefestival, Frederikshavn 14.-15. oktober: Hvide Sande Fødevarefestival 4.-5. november: Fødevarefestival Spinderihallerne, Vejle |
- Vi forventer op imod 5.000 gæster første gang på grund af placeringen i begyndelsen af efterårsferien. Det betyder, at sommerhusgæsterne skal have fyldt køleskabet op, når de ankommer i feriehusene, påpeger han og nævner, at der kan være 45 udstillere i auktionshallen.
I det hele taget er fødevarefestivalernes locations i høj grad udvalgt ud fra deres placering i nærheden sommerhusområder, fordi det plejer at trække masse af gæster til derfra.
- Folk kan ikke få nok
Sidste år var der flere gæster end nogensinde før:
- Styrken ved vores vores koncept er netop, at vi tiltrækker et kvalitetsbevist publikum, som søger viden og smagsoplevelser på ting, som ikke kan købes i det lokale supermarked, da supermarkederne ikke kan fortælle den unikke historie bag produkterne. Det virker også meget mere autentisk, når historien fortælles af den producent, som selv har haft fingrene nede i gryden, tilføjer hen.